Cum sa facem germeni de legume in casa...

Postat de lilik in Cu de toate pe 21 Mai 2011, 01:16

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Am primit acum ceva timp niste brosuri prin posta si initial am vrut sa le arunc,dar fetita mea le-a vrut sa se joace cu ele si asa le-am rasfoit si eu nitel si am gasit un articol despre germeni si cum ii putem face acasa,asa ca m-am apucat de treaba....sa va spun cum am procedat:

Avem nevoie de seminte de soia,floarea soarelui,fasole,linte,naut,etc (ceea ce doriti,dar de un singur soi),2 farfurii adanci,servetele,apa.

Pentru inceput spalam semintele si le punem in farfurie,punem apa cat sa le acopere de 2 degete si acoperim cu cealalta farfurie.lasam asa 8-12 ore depinde de marimea semintelor;(eu am folosit linte si am lasat 10 ore)

Dupa 10 ore am vazut ca pielita lintei s-a crapat.

Am clatit-o in cateva ape si apoi am pus-o din nou in farfurie,de aceasta data fara apa,acoperita cu un servetel umed si cu cealalta farfurie deasupra.

Eu clateam intr-un vas mai mare apoi puneam intr-o mica strecuratoare pt a fii sigura ca nu ramane multa apa.

Se procedeaza in acest fel timp de 5-6 zile.Dupa 2 zile deja se observa cum incoltesc.

Clatim de 2 ori pe zi si punem in farfurie fara apa,doar cu servetelul umed si cealalta farfurie deasupra.

Trascurse 6 zile germenii ar trebui sa fie de 2-3 cm,deci gata de consum,ii clatim in cateva ape si ii putem servi dupa plac.

NU UITATI sa clatiti semintele de 2 ori pe zi.

Comentarii (4)

26.05.2011, 19:54

Lilik interesant

09.12.2011, 12:51

Minunat , cum de nu citim noi tot ce trebuie ?
Sunt asa de sanatos si deliciosi i in salate
Multumesc de sfaturi
Noroc cu fetita ta

28.09.2012, 18:17

foarte frumos explicat si multa munca,ai avut rabdare mare,te felicit

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]