Cum sa dezghetati carnea

Postat de laurapopescu in Tipsuri pe 25 Noi 2012, 01:23

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

O dezghetare buna a carnii este foarte importanta. Acest lucru se datoreaza faptului ca ea contine multe substante nutritive importante pentru organism, care s-ar pierde daca nu o decongelam in mod corespunzator.

Cele mai gustoase bucate si sanatoase sunt pregatite din carne incet dezghetata.

Nu dezghetati carnea in apa rece. Daca totusi folositi apa rece dati la cuptorul cu microunde.
Pentru a pastra carnea cu un gust bun urmati urmatoarea regula: o congelati rapid si o dezghetati mai lent.
De exemplu 2 sau 3 kg de carne se decongeleaza intre 18-20 de ore la temperatura camerei si se congeleaza in 30 de ore daca este lasat in frigider.
Nu lasati carnea cruda dezghetata pentru o lunga perioada de timp. Cand incepe decongelarea acesteia, incepeti imediat prelucrarea.
Cand doriti sa gatiti o masa cu carne, care a fost congelata anterior, incercati intotdeauna sa o scoateti din timp de la congelator pentru a se dezgheta bine. In caz contrar, daca va amintiti prea tarziu, gatiti altceva, iar a doua zi gatiti carnea.

sursa: bucatarulpriceput.ro

Comentarii (1)

03.12.2012, 17:08

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]