Chili

Postat de Miha in Condimente pe 27 Oct 2009, 12:55

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Chili

In functie de forma sa chili este iute sau cu un gust picant distinctiv.

Fructele de chili sunt rotunde sau ascutite, verzi cand nu sunt coapte, galbene sau rosii.

Contin capsaicina (o substanta ce ucide celulele canceroase), vitamina C si A. Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati antibacteriene, iar daca e consumat in cantitati mari ajuta in procesul de transpiratie.

Persoanele care au rani deschise in zona faringelui sau a tractului gastrointestinal trebuie sa evite consumul de chili.

Ardeii chili pot fi cumparati proaspati,uscati sau murati. Daca ii cumparati proaspeti, se pastreaza la frigider. Ardeii chili uscati, daca sunt pastrati la loc uscat pot ramane aromati ani intregi.

Cu cat sunt mai mici, cu atat au un gust pregnant de iute, datorita semintelor mici. Aceste seminte se pot indeparta daca doriti un gust mai putin iute.

Retete recomandate:

Supa rece cu avocado

Crochete picante de pui

Supa de creveti

Salata de oua umplute

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]