Cartofi dulci

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 20:23

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Sunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Contin proteine, vitaminele C si E, si o concentratie foarte mare de carotenoide, printre care si betacaroten. Aceste substante fac din cartofii dulci un aliment anticancerigen. 100 g de cartofi dulci pe zi pot reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
Cartofii dulci se pastreaza aproape o luna daca ii tineti intr-un loc rece, fara lumina. La frigider pot sa-si modifice gustul.
Idei de preparare:
 - ca garnitura, sub forma de piure cu usturoi copt, sare si piper;
 - ca desert, preparati un piure din cartofi dulci si sirop de artar si serviti-l pe post de budinca;
 - salata cu bucati de cartofi dulci(fierti sau copti), cu suc de lamaie si ulei de masline, ceapa ...;
 - chipsuri din cartofi dulci taiati rondele, stropiti cu ulei de masline si copti in cuptor pana devin crocanti.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]