Care este temperatura corecta de servire a vinului

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 23 Noi 2013, 10:36

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu prietenii de la cramele Halewood dorim sa deslusim citeva din tainele savurarii vinului. Temperatura corecta de servire a vinului este importanta si iata citeva sugestii in acest sens:

- 6-8 grade C este temperatura indicata pentru servirea vinurilor spumante. La fel vinurile albe dulci, licoroase

- 10 grade C (sau citeva ore in frigider) pentru vinurile albe usoare, aromate. racirea nu estompeaza aromele, ci accentueaza claritatea si prospetimea

- 12 grade C pentru vinurile albe de Burgundia si sortimentele de Chardonnay

- 13 grade C pentru vinurile rosii cu corp usor (jumatate de ora la frigider)

- 15-18 grade C pentru vinurile rosii corpolente (temperaturile scazute accentueaza taninurile)

Comentarii (5)

23.11.2013, 14:13

trebuie sa notez pe ceva ,ca poate-mi pica vreo intrebare la "Raspunzi si castigi"

Ina

Ina
25.11.2013, 15:53

Da, da! Murfatlarul se serveste la 17 grade. Stiu eu

05.02.2014, 20:01

Nu știam că diferă gradul de servire în funcție te categoria vinului. O idee excelentă cu această postare.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]