Postat de panacris in Cu de toate pe 2 Apr 2012 | 4470 vizualizari
Interesant...
interesant intr-adevar,mult mai bine ar fi sa faci rost de ulei de masline de casa si sa nu fie mai vechi de doi ani,uleiul proaspat e verde ca si maslinele ca un sirop,e super bun,si sanatos,lungeste viata!uleiul din magazine are mixturi si nici nu sti ce substante are,deci e de evitat oricum.sper sa fie de folos comentariul meu
Mie nu-mi place nicicum ; am luat un bidon mare din Grecia , dar este neinceput ... nici nu stiu dac-o mai fi comestibil
mda,ce nu se faIsifica in ziua de azi?stiam ca uIeiuI de pe piata nu este ceI ''adevarat'',dar nu ma gandeam ca poti avea surpriza sa fie si toxic.Am vazut cum arata uleiul de masline abia scos din presa,n-are nici o treaba cu ce se gaseste in comert,ca sa nu mai vb de beneficiiIe Iui.
nici mie nu imi place
sincer nu imi place uleiul de masline, nici cel din comert si nici cel facut acasa (am primid de la cineva din Italia)
interesant articolul
Oare in ce mai putem avea incredere ca este bun ????
Sidy, Doar in ce cultivam si pregatim noi in curtea de acasa, desi uneori si semintele sunt modificate genetic. Concluzie, organismul trebuie sa se adapteze noilor tendinte sau ne mutam in creierul muntilor
uleiul extravirgin adevarat are o culoare verzuie si este TULBURE (oricum nu chiar limpede ca uleiul prelucrat), sticla are depuneri pe fund - se incearca pe o bucatica de paine si trebuie sa aiba gust de... masline, sa ai impresia ca mananci masline.
uleiul "extravirgin" limpede nu e chiar virgin. de multe ori uleiul este imbuteliat in sticle inchise la culoare sau sunt folositi coloranti sa-i dea culoarea verzuie. in Italia cand se vinde ulei de masline in piata de catre artizani ti-l dau sa-l gusti pe o bucatica de paine.
uleiul extravirgin adevarat este si scump, mult mai scump decat uleiul "extravirgin" limpede, de exemplu.
eu am mancat si ulei facut in casa... pai nici nu se compara cu ce gasesti la magazin, pur si simplu te imbata cu mirosul de maslina.
noua ne este greu sa ne obisnuitm cu uleiul de masline din cauza gustului si mai mult ca sigur din cauza ca la noi nu se foloseste, dar si cand m-am obisnuit cu el...
eu obisnuesc sa cumpar direct de la producator este fantastic ,are culoarea verzuie si gustul e intens , dar nu este indicat pt prajit deoarece isi pierde din propietati.
de unde de la producator? si cam ce cantitate cumperi? merci!
Care producator in Romania?
Si la ce pret?
eheee,pai Naomy e in tenerife
Multumesc ptr lamuriere, Bucataras!