Asa vom scoate petele

Postat de corina241 in Tehnici pe 23 Ian 2011, 12:00

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Petele de vin rosu-petele de vin de pe fata de masa se scot cu orice alcool alb:tuica,vodca,alcool.

Petele de cafea-se scot cu apa sarata,in care se tine materialul 1 ora,apoi se clateste.

Petele de sange-se scot cu solutie formata din sare de lamaie sau apa oxigenata,apoi se clatesc cu apa rece,dupa curatarea petei se spala cu apa calda si mult detergent.

                      -nu se folosescte niciodata pe o pata de sange apa calda,ea fixand pata pe material

Petele de rugina-se inmoaie in lapte crud 30 minute si apoi se intinde la soare inca o ora,apoi se baga la masina de spalat.

Petele de ulei(de floarea-soarelui sau de masline)-se scot de pe haine mult mai usor daca se toarna niste detergent de vase pe pata,se lasa la inmuiat cateva reci de minute si apoi se spala la masina.Daca nu am avut succes total din prima,repetam procedeul si a doua oara si garantat nu vom mai avea urma de pata.

Petele lasate de curatatul cartofilor sau a vinetelor de pe maini-se curata prin frecarea mainilor cu ramasite de lamaie sau apa cu sare de lamaie sau otet.

Petele de mucegai-se inmoaie in otet 1 ora daca pata e proaspata,apoi se clateste cu apa si sapun.

Petele de fond de ten-se scot cu miez de paine,prin frecare usoare.

Petele de transpiratie-se scot cu o solutie de apa si otet.

Petele galbene de pe tesaturi-se scot cu o solutie de bicarbonat cu apa,se lasa la inmuiat o ora apoi se clatesc normal.

In speranta ca v-am fost de ajutor cu aceste sfaturi,va urez sa nu aveti nevoie de ele,iar hainele s aramana curate si nepatate:))(suna ca o reclama;))

 

Comentarii (10)

24.01.2011, 08:27

24.01.2011, 10:40

e bine de stiut

10.02.2011, 15:43

salvat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]