Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Postat de Alinutza80 in Alimente pe 14 Oct 2012, 17:45

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Exista 800 de ingrediente si arome ce ajuta la fabricarea tuturor sortimentelor de ciocolata din lume, dar si o drama de care cel mai iubit desert se face vinovat: ingrasa. Totusi, in multe feluri, ciocolata are grija de sanatatea ta.

In ultimul timp, am tot auzit de diverse studii despre cat de buna e ciocolata pentru sanatate si frumusete, parca aparute la fix sa-mi calmeze sentimentul de vinovatie incercat cu fiecare patratica savurata. Asa ca am inceput operatiunea de cercetare a problemei si inventariere a avantajelor si dezavantajelor celui mai daruit cadou de Valentine's Dayciocolata.

Intareste imunitatea si protejeaza dantura

Vorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si afinele sunt laudate. De ce n-ar fi si ciocolata la fel? Acesti flavonoizi stimuleaza secretia unor enzime care intaresc imunitatea organismului si chiar protejeaza dantura, atat de amenintata de consumul de…dulciuri! Pentru ca zaharul, in general, este inamicul dintilor, nu ciocolata, in particular. Flavonoizii scad presiunea sangelui, reduc colesterolul rau si diminueaza cheagurile de sange mai ceva ca aspirina. Dar toate acestea se intampla daca savurezi maximum doua patratele de ciocolata pe zi.

Laptele strica ciocolata Unii parinti spun: "Macar din ciocolata cu lapte sa-si ia asta micu' portia de calciu pe ziua de azi". Ciocolata impiedica absorbtia calciului din lapte in sange, iar laptele din ciocolata, la randul lui, se pune de-a curmezisul absorbtiei flavonoizilor in organism. Asadar, ciocolata cu lapte nu-i nici o afacere, doar imblanzeste, printr-o cantitate ridicata de zahar, gustul amarui al extractului de cacao. 

Comentarii (2)

14.10.2012, 20:06

o urasc

22.10.2012, 13:22

da...din toate sotimentele asa stiam si eu.ca doar ciocolata neagra este inofensiva sau mai mult ...ajuta.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]