Mai întâi prepară untul
Se scot 100g de unt de la frigider şi se lasă timp de o oră la  temperatura camerei să se înmoaie. Aroma este cheia, astfel că alegeţi  unt fără sare sau cu un conţinut redus de sare. Se amestecă bine untul  cu o lingură de lemn până devine cremos şi moale, apoi se adaugă aromele  preferate de mai jos.
Se pune compoziţia pe o foaie de pergament sau pe o folie de plastic, se  rulează şi se sigilează la capete. Poate fi păstrat la frigider timp de  3 zile sau la congelator timp de o lună.
Patru arome pentru unt
Unt şi pătrunjel
Se amestecă 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt şi 1 căţel de usturoi  zdrobit cu untul. Se presară puţină sare de mare, în caz că folosiţi unt  fără sare.
Busuioc, parmezan şi roşii
Se amestecă 4 linguri cu vârf de parmezan ras, 8-10 frunze de busuioc,  tăiate mărunt şi 1 lingură de roşii uscate, tăiate fin cu unt.
Chilli, coriandru şi lime
Se amestecă coaja rasă a unui lime, ½ de ardei roşu chilli, curăţat de  seminţe şi tăiat mărunt şi 2 linguri de coriandru tăiat mărunt cu unt.  Se presară sare de mare fină, în caz că folosiţi unt fără sare.
Hrean şi arpagic
Se adaugă 2 linguri de cremă de hrean, 6 boabe de piper negru măcinat,  puţină sare fină de mare şi 2 linguri de arpagic, peste unt.
sursa: www.goodfood.ro



 
					 
                         
                         
                         
                         
                                             
                









 
  



 
                                                     
                                                    




 
					