anuta

1

Bucataras
incepator

Cernavoda

Bucataras din 10.04.2010

RETETE71
PRIETENI74
Retete

Afine delicioase in cuiburi miraculoase

In Prajituri la 14 Iul 2019

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse,cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand...

Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

In Mancare copii la 9 Iul 2019

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o pasta cremoasa. Laptele se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se...

Inghetata de cirese amare

In Mancare copii la 9 Iul 2019

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana, se dilueaza cu laptele si se fierbe la bain marie pana ce se ingroasa. La sfarsit se adauga dulceata de cirese amare. Se da la rece cca .2 ore sa se intareasca.

Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate

In Mancare copii la 9 Iul 2019

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit,cu ciocolata si untul topit,se omogenizeaza si se intinde in strat uniform,presand cu o lingura,in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu smantana.Fructele de kaki...

Tort aniversar Skittles cu afine

In Mancare copii la 30 Iun 2019

Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm. Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul obtinut in forma, presandu-se cu o lingura in strat uniform, iar marginea formei se decoreaza cu...

Prajitura Quiky

In Torturi la 26 Iun 2019

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea tortului, rulourile...

Savarine cu aluat dospit si fructe

In Mancare copii la 26 Iun 2019

 Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca, pana isi dubleaza volumul. Se ung formele cu ulei, apoi se umplu cu aluatul crescut, se mai lasa cateva minute...

Trifoi delicios cu branza si spanac

In Mancare copii la 26 Iun 2019

Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline, apoi se incorporeaza si piureul de spanac Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta, apoi...

Rulada cu dulceata si blat din cereale

In Mancare copii la 26 Iun 2019

Albusurile si un praf de sare se mixeaza cu mixerul si apoi cu zaharul turnat in ploaie, pana ce devin o bezea cremoasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri. Faina se amesteca cu cerealele maruntite la robot si lingurita de praf de copt si se incorporeaza in...

Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor

In Mancare copii la 26 Iun 2019

Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat si scurs bine, cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, uleiul de masline (cca 100 ml) sarea, condimentele. Se amesteca bine compozitia, se poriveste gustul dupa referinta cu sare si arome. Se lasa cca 30 minute, sa se intrepatrunda aromele. Eu las...

Pilaf cu copane de pui

In Mancare copii la 26 Iun 2019

Se spala copanelele foarte bine, apoi se pun la fiert in 1,5 l apa rece. Se adauga un praf de sare si cand incepe sa clocoteasca se spumeaza si se lasa sa clocoteasca 10-15 minute. Se scot din supa, se asaza intr-o tava, se stropesc cu un pic de ulei deasupra, se presara si un pic de sare,...

Aperitiv inimioare cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2019

Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare...

Desert floricele fragede cu gem de gutui

In Dulciuri la 18 Iun 2019

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub...

Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

In Dulciuri la 18 Iun 2019

Se bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul. Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, cu palmele, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele...

Nectar de corcoduse

In Sirop / Compot la 18 Iun 2019

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza...

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

In Ciorbe la 18 Iun 2019

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de...

Desert tarta cu urda si dude (agude)

In Prajituri la 18 Iun 2019

Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei, cu ouale si zaharul (eu l-am facut pudra), cu zaharul vanilat si la urma faina. Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider. Pana se raceste aluatul, punem...

Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure

In Prajituri la 18 Iun 2019

Se aleg cateva capsuni coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc, apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marie. Smanatana scoasa de la rece...

Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

In Mancaruri de legume la 11 Iun 2019

Ardeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte. Se caleste iute ceapa tocata marunt si se adauga baby spanacul oparit si trecut pe sub jet de apa rece si apoi scurs bine si cus-cusul oparit cu apa fiarta si lasat 10 minute acoperit sa se inmoaie. Se adauga si un...

Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

In Prajituri la 11 Iun 2019

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse,...

Dulceata de dude

In Dulceata / Gem la 11 Iun 2019

Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierbe la foc domol, cca.45 minute, spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si...

Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

In Porc la 24 Mai 2019

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30...

Ciuperci umplute cu spanac si orez

In Mancaruri de legume la 24 Mai 2019

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante. Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate...

Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

In Mancaruri de legume la 24 Mai 2019

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece. Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate;...

Pizza cu baby spanac si galbiori murati

In Pizza la 23 Mai 2019

In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop. Se taie cubulete sunca si afumatura, pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa, cu un strop de ulei de masline si o lingurita rasa de...

Desert rulada cu gem

In Prajituri la 23 Mai 2019

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se...

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

In Prajituri la 21 Mai 2019

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de...

Desert prajitura cu piscoturi si mure

In Prajituri la 18 Mai 2019

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit le mai taiem, fiecare jumatate pe lung si cu aceste...

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

In Supe la 18 Mai 2019

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il...

Ciorba radauteana cu muschi de porc

In Ciorbe la 18 Mai 2019

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert. Apoi se curăţă, se spală...

Afisate 1 - 30 din 71 retete    

Postari recente

publicat la 09.07.2019

Inghetata de cirese amare

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]