publicat la 04.06.2014
publicat la 16.04.2014
publicat la 28.03.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Spetzofai
Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de...
Quiche cu broccoli
Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele mici. In apă clocotită cu sare se pun broccoli, morcovii şi mazărea. Se lasă la fiert 10 minute apoi se scurg. Se bat ouăle cu smântâna, se pun condimentele apoi se adaugă brânzeturile şi usturoiul zdrobit....
Lasagna cu dovlecei
Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de minut apoi se adaugă carnea tocată. Se călesc toate, amestecând până când carnea...
Vinete pane cu susan
Vinetele spălate şi curăţate de coajă se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, că nu am stat cu liniarul să măsor fiecare felie). Am sărat fiecare felie pe ambele feţe şi le-am lăsat să stea 30 minute. Făina am amestecat-o cu seminţe de susan şi sare de mare...
Budincă de dovlecei
Dovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor, se adaugă în compoziţia de ouă. Se încorporează mărarul tocat mărunt apoi caşcavalul şi ...
Quiche cu spanac si leurda
Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras,...