VanessaAli

1

Bucataras
incepator

Sanpaul

Bucataras din 22.01.2014

RETETE55
PRIETENI196
Retete / Dulciuri

Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

In Torturi la 17 Dec 2018

Baza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor. Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza. Crema:...

Desert tort fin cu nuca si smantana

In Torturi la 26 Noi 2018

Foile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele. Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul....

Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

In Torturi la 26 Oct 2018

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza. Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic...

Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata

In Dulciuri la 17 Sep 2018

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul. Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura....

Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate

In Prajituri la 22 Iul 2017

Blat:   Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam. Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom,...

Desert branzoaice trandafir

In Dulciuri la 3 Iun 2017

Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care...

Desert prajitura cu urda

In Prajituri la 20 Mai 2017

Pentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine. Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din...

Desert Tiramisu reţetă originală, cu stracciatella

In Torturi la 7 Mai 2017

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit. Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine. Incepem sa asamblam...

Prajitura cu gem si bezea

In Prajituri la 6 Feb 2017

Pregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem...

Tort cu ciocolata si banane

In Torturi la 8 Ian 2017

Crema: Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o...

Negresa cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 6 Ian 2017

La blat : Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura. Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam...

Prajitura coco-vanilla

In Prajituri la 5 Ian 2017

Pentru foile de cacao Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale. Pentru partea cu cocos Albusurile le-am batut...

Fursecuri de sezon

In Dulciuri la 23 Dec 2016

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute.  Scoti de la frigider si il...

Cozonac pufos cu nuca

In Dulciuri la 22 Dec 2016

Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se activeze vreo 10 minute, la loc caldut. In restul de lapte incalzit, punem zaharul. Cand s-a racit...

Budinca de gris cu caramel (Galatopita)

In Dulciuri la 10 Sep 2016

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa ajunga pe suprafata zaharului. Cand untul s-a topit si el turnam peste cca. 300ml lapte,sarea si lasam...

Prajitura aromata din cozonac

In Prajituri la 8 Aug 2016

Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a...

Prajitura bicolora cu visine si ciocolata

In Prajituri la 20 Iul 2016

Scoatem samburii visinelor si le punem la stors. Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar dupa ce albusurile sunt batute le adaugam treptat , amestecand cu o lingura. Punem treptat si apa, dupa...

Tort racoros cu mere si crema de whiskey

In Torturi la 26 Iun 2016

Incepem cu pregatirea blatului: Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare si cu zahar. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand cu o lingura de lemn intr-o singura directie. Punem 4 linguri de faina, apoi bicarbonatul stins cu otet si apoi restul de faina. Omogenizam bine. Turnam...

Prajitura Marisa

In Prajituri la 21 Apr 2016

Blat: Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele. Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam...

Cheesecake simplu la rece

In Torturi la 8 Ian 2016

Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe margini). Batem frisca cu intaritorul,turnam branza,mierea si amestecam (gustati, si daca nu vi se pare...

Desert prajitura Kinder Maxi King

In Prajituri la 5 Ian 2016

Blat:  Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam....

Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

In Prajituri la 2 Ian 2016

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la...

Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)

In Dulciuri la 4 Sep 2015

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam  , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic. Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el,...

Placinta rustica cu piersici si afine

In Dulciuri la 1 Sep 2015

Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il...

Milkshake cu banane

In Dulciuri la 27 Aug 2015

Taiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine. Daca folositi miere/caramel: intr-un pahar (mie mi-au iesit cam 250 ml) puneti o lingura de miere/sos de caramel. Turnati in...

Prajitura rapida cu urda

In Prajituri la 21 Aug 2015

Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine. Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de...

Cheesecake cu mure si ciocolata

In Prajituri la 20 Aug 2015

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana. Tapetam o...

Guguluf cu afine si glazura

In Dulciuri la 11 Aug 2015

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la...

Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)

In Torturi la 27 Iul 2015

Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana...

Placinta americana cu mere

In Dulciuri la 9 Iul 2015

Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine. Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam...

Afisate 1 - 30 din 42 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]