publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Unt aromatizat cu leurda
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu sare si piper dupa gust. O maruntim pana devine o pasta, apoi adaugam untul la temperatura camerei si...
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga....
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece
Pentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou oala pe ochiul aragazului, reducem focul si amestecam sa nu se prinda de oala, cca 10 minute....
Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi
Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina, lasam sa se topeasca, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare,adaugand in fir subtire laptele...
Tahini (pasta de susan)
Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa. Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante. Dupa ce se racesc, punem semintele de susan prajite intr-un vas si le zdrobim cu mixerul vertical pana obtinem o pasta foarte groasa....
Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja. Se pun la sotat in 3 linguri de ulei. Adaugam sare si piper dupa gust. Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda. Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem...
Sos picant de rosii
Curatam usturoiul si ardeiul. Spalam frunzele de busuioc si le taiem cu cutitul. Spalam rosiile si le adaugam peste restul legumelor in robot. Punem si pasta de rosii,sarea peste toate ingredientele si mixam cca 1 minut. Gata sosul! Poate fi servit cu diverse gustari sau la...
Sos rece de leurda
Spalam leurda, o maruntim (eu am trecut-o prin masina de tocat carne, impreuna cu samburii de nuca, branza de burduf si cartofii fierti. Am mixat toate ingredientele cu uleiul, am sarat dupa gust si am servit cu mamaliga si smantana.