In acest articol vreau sa va vorbesc despre doua retete de fapt despre celebra supa crema de conopida Dubarry dupa numele celebrei Contese de Dubarry, amanta oficiala a regelui Ludovic al XV-lea, femeie stilata si inteligenta care stia sa dea niste banchete nemaipomenite si stia...
Roma ziua 1
In prima zi am ajuns in oras abia pe la ora 13, transferul de la aeroport a fost mult mai lung decat ne asteptam. Ne-am decis sa nu facem nimic concret sa hoinarim restul zile in cautarea frumoaselor fantani din Roma. Am avut cazarea in spatele...
Scoicile sunt cunoscute si utilizate inca din antichitate, romanii aveau deja crescatorii de scoici , desi despre primele crescatorii de scoici se vorbeste in 1235 in Irlanda, Patrik Walton fiind numele de care se leaga aceasta descoperire.
...
Pe fiul meu il cheama Alain, e un baietel saten cu ochii mari prin care poti sa ii vezi sufletul, e un strengar cu suflet bun , pus adesea pe sotii dar atent la tot ce se intampla, atent sa nu supere pe cineva si sa fie cat de des se poate in centru atentiei. Desi mananca sanatos...
Despre cartofii prajiti ar fi multe de spus desi par a fi cel mai simplu fel de mancare care poate fi facut, daca ii tratam cu seriozitate si la un nivel gastronomic lucrurile nu mai stau asa de simplu.
In bucataraia franceza denumirea lor difera in functie de talia pe care o au cei mai fini...
Pasul 1
Sortarea si clatirea scoicilor: asezati scoicile intr-o sita si clatiti-le cu apa rece in mai multe jeturi consecutive. Nu uitati ca scoicile trebuie sa fie vii in momentul prepararii asa ca toate scoicile care sunt deschise, cu cochilia zdrobita sau alterata trebuie...
Pentru francezi, carnea de miel este o comoara culinara. Orice bucatar din patria lui Dumas stie ca daca are de preparat o carne de miel de calitate poate sa obtina o mancare extraordinara, savuroasa, aromata, cu o textura aparte si cu mii de retete si combinatii. Trebuie doar sa se respecte...
Dupa terminarea scolii cu un rezultat neasteptat de bun, dincolo de mici peripetii si stress, sincera sa fiu nu am stat sa analizez si am avut un examen aparte facand scoala intr-un an in loc de doi ani dar cred ca din ce spuneau la secretariat am avut cea mai mare medie din an. Nu m-am umflat in...
Sa incep cu mine : nu sunt fan al marilor magazine, am renuntat la ele in ultima vreme , prefer sa cumpar legumele de la aprozar sau piata , carnea de la macelarie, exact bucata de care am nevoie si painea mereu de la brutarie. Desi exista aparenta de pret mai mare este doar o aparenta, o simpla...
O sa va vorbesc astazi despre munca la restaurant. Restaurantul unde fac eu stagiul se numeste ” La table d’Arthur ” aveti aici link cu cateva poze si meniul de moment : http://www.latabledarthur.fr/index.cfm?source=photos&langue=en este un restaurant gastronomic axat pe...
Supa crema Dubarry cu scoici cutite de mare
In acest articol vreau sa va vorbesc despre doua retete de fapt despre celebra supa crema de conopida Dubarry dupa numele celebrei Contese de Dubarry, amanta oficiala a regelui Ludovic al XV-lea, femeie stilata si inteligenta care stia sa dea niste banchete nemaipomenite si stia...
Roma in 4 zile
Roma ziua 1 In prima zi am ajuns in oras abia pe la ora 13, transferul de la aeroport a fost mult mai lung decat ne asteptam. Ne-am decis sa nu facem nimic concret sa hoinarim restul zile in cautarea frumoaselor fantani din Roma. Am avut cazarea in spatele...
Totul despre scoici
Scoicile sunt cunoscute si utilizate inca din antichitate, romanii aveau deja crescatorii de scoici , desi despre primele crescatorii de scoici se vorbeste in 1235 in Irlanda, Patrik Walton fiind numele de care se leaga aceasta descoperire. ...
5 lucruri pe care le-a invatat fiul meu cultivand cateva rosii ....
Pe fiul meu il cheama Alain, e un baietel saten cu ochii mari prin care poti sa ii vezi sufletul, e un strengar cu suflet bun , pus adesea pe sotii dar atent la tot ce se intampla, atent sa nu supere pe cineva si sa fie cat de des se poate in centru atentiei. Desi mananca sanatos...
Cartofi prajiti perfecti in 5 pasi simpli
Despre cartofii prajiti ar fi multe de spus desi par a fi cel mai simplu fel de mancare care poate fi facut, daca ii tratam cu seriozitate si la un nivel gastronomic lucrurile nu mai stau asa de simplu. In bucataraia franceza denumirea lor difera in functie de talia pe care o au cei mai fini...
Scoici marinaresti perfecte in 5 pasi simpli
Pasul 1 Sortarea si clatirea scoicilor: asezati scoicile intr-o sita si clatiti-le cu apa rece in mai multe jeturi consecutive. Nu uitati ca scoicile trebuie sa fie vii in momentul prepararii asa ca toate scoicile care sunt deschise, cu cochilia zdrobita sau alterata trebuie...
Cateva secrete din gastronomia franceza pentru prepararea mielului
Pentru francezi, carnea de miel este o comoara culinara. Orice bucatar din patria lui Dumas stie ca daca are de preparat o carne de miel de calitate poate sa obtina o mancare extraordinara, savuroasa, aromata, cu o textura aparte si cu mii de retete si combinatii. Trebuie doar sa se respecte...
Jurnalul unui bucatar (4)
Dupa terminarea scolii cu un rezultat neasteptat de bun, dincolo de mici peripetii si stress, sincera sa fiu nu am stat sa analizez si am avut un examen aparte facand scoala intr-un an in loc de doi ani dar cred ca din ce spuneau la secretariat am avut cea mai mare medie din an. Nu m-am umflat in...
Spune-mi ce ai cumparat sa gatesti si iti spun cine esti …
Sa incep cu mine : nu sunt fan al marilor magazine, am renuntat la ele in ultima vreme , prefer sa cumpar legumele de la aprozar sau piata , carnea de la macelarie, exact bucata de care am nevoie si painea mereu de la brutarie. Desi exista aparenta de pret mai mare este doar o aparenta, o simpla...
Jurnalul unui viitor bucatar ( 2 )
O sa va vorbesc astazi despre munca la restaurant. Restaurantul unde fac eu stagiul se numeste ” La table d’Arthur ” aveti aici link cu cateva poze si meniul de moment : http://www.latabledarthur.fr/index.cfm?source=photos&langue=en este un restaurant gastronomic axat pe...