Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Somon cu sos de smantana si sofran
Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat. Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa...
Peste la gratar
Se spala fileurile, se sterg de apa cu niste prosoape de hartie, se condimenteaza si se aseaza pe gratarul incins. Eu folosesc gratarul pentru aragaz. Dupa ce se rumeneste putin, se unge cu un amestec de miere si mustar. Se lasa pana se rumeneste bine. Se face rapid, si e foarte bun.
Peste pangasius la cuptor, cu legume si mamaliguta
Su pune in tava putin ulei, apoi se aseaza file-urile de peste, se pun deasupra legumele taiate, cateva frunze de dafin, se condimeanteaza si se toarna vinul. Se mai pune putina apa, si se baga in cuptorul incins. Se lasa pana este patruns pestele. Noi l-am servit alaturi de mamaliguta, si cu...