Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată.
Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...
Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit.
Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine...
Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se rumenească. În puré se adaugă și uleiul în care s-a prăjit ceapa.
Se fierb...
Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale.
Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul...
Sandwich amuzant
Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...
Aperitiv buburuze umplute
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...
Placinte cu varza
Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine...
Taietei cu cartofi
Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se rumenească. În puré se adaugă și uleiul în care s-a prăjit ceapa. Se fierb...
Coltunasi cu cartofi
Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul...