Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Dulciuri

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

In Dulciuri la 16 Dec 2018

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele cald, esenta de vanilie, drojdia dizolvata in zahar si ouale si se amesteca totul. Se framanta pe masa...

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

In Dulciuri la 6 Dec 2018

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila...

Desert baclava

In Prajituri la 21 Oct 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

In Dulciuri la 21 Oct 2018

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical. Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10...

Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post)

In Prajituri la 16 Oct 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.  Intr-un castron se pun zaharul, sarea, esenta de rom, apa minerala, uleiul, cacaua, faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza miezul de nuca si alunele de padure. Intr-o tava se aseaza forme din carton pentru mini-checuri si se...

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

In Prajituri la 14 Oct 2018

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita de scortisoara. Se pregateste crema: ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie intr-un vas....

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 9 Oct 2018

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara. Se da drumul la...

Desert tarta cu umplutura de dovleac

In Prajituri la 8 Oct 2018

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da deoparte. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se pun oul, un praf de sare,...

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

In Dulciuri la 28 Sep 2018

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata: zaharul, apa, untul si zeama de lamaie se pun intr-un vas pe baie de abur si se tin pana cand se topesc...

Desert chec economic cu mere

In Prajituri la 28 Sep 2018

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete. Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii. Peste fiecare categorie de mere se presara cate un plic de zahar vanilinat, cate o lingura de zahar si cate un varf de lingurita de scortisoara. Se da...

Desert briose cu pere si crema de branza

In Prajituri la 16 Sep 2018

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte. Se da drumul la...

Desert Prajitura "Regina Maria"

In Prajituri la 31 Aug 2018

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca...

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

In Prajituri la 26 Aug 2018

Pregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon,...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

In Prajituri la 23 Aug 2018

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Se da...

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

In Prajituri la 19 Aug 2018

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci. Se da drumul la cuptor si se...

Desert inghetata frantuzeasca de vanilie

In Dulciuri la 2 Aug 2018

Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se pune peste ele un polonic din...

Desert briose cu afine

In Prajituri la 10 Iul 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Oul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul, uleiul, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din afine (spalate) si se pune aluatul intr-o tava pentru briose...

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

In Torturi la 2 Iul 2018

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie. Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru...

Desert prajitura cu caise

In Prajituri la 30 Iun 2018

Intr-un castron se pun untul, branza, zaharul, zaharul vanilat si ouale si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se spala caisele, se taie pe jumatate, li se scot samburii si se asaza in...

Desert tort cu ciocolata si zmeura

In Torturi la 29 Iun 2018

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, apoi...

Sirop de zmeura

In Sirop / Compot la 27 Iun 2018

Zmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie. Se incalzeste cuptorul, apoi se opreste si se pun in el la uscat sticlele si capacele (3-4 sticle de 300 ml) pregatite pentru...

Sirop de coacaze rosii

In Sirop / Compot la 27 Iun 2018

Coacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul. Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele. In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga apa si se pun la foc. Se fierb vreo 20 de minute, apoi se strecoara si se mai fierb 5-10 minute. Se...

Desert negresa cu nuci si cirese

In Prajituri la 10 Iun 2018

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte. Se mixeaza zaharul cu untul. Se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se pun albusurile batute spuma...

Desert chec cu lamaie si mac

In Dulciuri la 27 Mai 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja rasa de la doua lamai si untul topit. Se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o tava pentru chec...

Desert crumble cu capsuni

In Prajituri la 27 Mai 2018

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile. Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari, se...

Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500

In Torturi la 29 Apr 2018

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina...

Desert blat de tort cu cacao si nuci

In Torturi la 29 Apr 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina (treptat) si se...

Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

In Dulciuri la 10 Apr 2018

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila care se pune la rece pentru 30 de minute....

Desert pasca cu aluat umplut

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml) si se omogenizeaza. Se toarna lichidul in...

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50-100 ml) si se omogenizeaza. Se toarna lichidul...

Afisate 61 - 90 din 297 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]