Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete.
Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se...
Cum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca
Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3 l apa. Cand este aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Se pune...
Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.
Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de...
Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata de coaja si se spala bine. Eu le-am taiat pe toate la...
Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in...
Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi.
Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga...
Legumele se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert in litrul de apa. Se acopera oala cu capac si se fierb la foc ptrivit pana se inmoaie. Se strecoara apoi legumele si se pastreaza zeama, ar trebui sa fie jumatate de litru de supa. Legumele se paseaza cu blenderul, impreuna...
Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se...
Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare.
In timp ce fierb legumele ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o oala cu apa clocotita si le...
Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc), apoi se oparesc cu apa fierbinte. Se lasa putin in apa sa se inmoaie, apoi se scurg si se toaca marunt....
Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta.
Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :)
Intre timp spalam...
Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.
Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare:...
Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.
Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita....
Pulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras, ceapa si dovlecelul cubulete si le punem in oala. Lasam sa fiarba lin. Cand carnita se desprinde usor...
Curatam legumele si le punem la fiert intregi.
Adaugam sare si lasam sa fiarba in voie, apoi le scoatem intr-un castron si strecuram zeama. Legumele fierte le bagam la blender si le facem o crema fina. Apoi adaugam zeama pana ajungem la consistenta dorita si o mai lasam putin la foc....
Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele.
Pentru o oala mare de supa trebuie sa facem galusti din doua oua. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Albusurile se bat spuma. Apoi galbenusurile se pun...
Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert.
Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe...
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui :
Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat carnea cu apa rece si apoi am pus-o la fiert.
Legumele pentru ciorba le-am curatat, spalat si taiat...
Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara:
Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot. Se spala iar de spuma si se pune la fiert. Dupa ce clocoteste bine se adauga legumele taiate marunt....
Carnita o taiem cubulete, o punem la fiert pana face spuma multa, apoi aruncam apa si spalam bine carnea cu apa rece. Apoi umplem oala cu apa curata si fierbem carnea pana se inmoaie.
Legumele le curatam si le spalam, morcovul si telina le dam pe razatoarea mica, iar restul legumelor le taiem...
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.
Se strecoara legumele si se pun la blender cu...
Mai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita si am lasat-o la fiert vreo ora.
Ciolanul de porc mi l-a feliat frumos nenea macelaru’ din...
Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede.
Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale.
Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in...
Ciorba cu ciolan de porc
Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete. Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se...
Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3 l apa. Cand este aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Se pune...
Ciorba cu perisoare de vitel
Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de...
Supa de gaina cu frecatei
Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert. Intre timp se pregatesc legumele, se curata de coaja si se spala bine. Eu le-am taiat pe toate la...
Supa de somon
Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in...
Supa crema de legume cu svaiter
Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi. Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga...
Supa crema de conopida cu iaurt
Legumele se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert in litrul de apa. Se acopera oala cu capac si se fierb la foc ptrivit pana se inmoaie. Se strecoara apoi legumele si se pastreaza zeama, ar trebui sa fie jumatate de litru de supa. Legumele se paseaza cu blenderul, impreuna...
Ciorba cu perisoare de peste
Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se...
Ciorba de rosii
Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare. In timp ce fierb legumele ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o oala cu apa clocotita si le...
Ciorba de loboda si stevie
Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc), apoi se oparesc cu apa fierbinte. Se lasa putin in apa sa se inmoaie, apoi se scurg si se toaca marunt....
Ciorba de burta
Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta. Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :) Intre timp spalam...
Ciorba de perisoare
Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui. Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare:...
Supa de curcan cu taietei de casa
Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca. Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita....
Ciorba de pui a la grec
Pulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras, ceapa si dovlecelul cubulete si le punem in oala. Lasam sa fiarba lin. Cand carnita se desprinde usor...
Supa-crema de rosii cu galusti
Curatam legumele si le punem la fiert intregi. Adaugam sare si lasam sa fiarba in voie, apoi le scoatem intr-un castron si strecuram zeama. Legumele fierte le bagam la blender si le facem o crema fina. Apoi adaugam zeama pana ajungem la consistenta dorita si o mai lasam putin la foc....
Supa de curcan cu galusti
Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele. Pentru o oala mare de supa trebuie sa facem galusti din doua oua. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Albusurile se bat spuma. Apoi galbenusurile se pun...
Ciorba de curcan cu zeama de varza
Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert. Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe...
Ciorba de pui cu fidea
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui : Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat carnea cu apa rece si apoi am pus-o la fiert. Legumele pentru ciorba le-am curatat, spalat si taiat...
Ciorba de miel reteta
Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara: Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot. Se spala iar de spuma si se pune la fiert. Dupa ce clocoteste bine se adauga legumele taiate marunt....
Supa de vitel cu stelute
Carnita o taiem cubulete, o punem la fiert pana face spuma multa, apoi aruncam apa si spalam bine carnea cu apa rece. Apoi umplem oala cu apa curata si fierbem carnea pana se inmoaie. Legumele le curatam si le spalam, morcovul si telina le dam pe razatoarea mica, iar restul legumelor le taiem...
Supa-crema de broccoli
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor. Se strecoara legumele si se pun la blender cu...
Ciorba de fasole in paine
Mai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita si am lasat-o la fiert vreo ora. Ciolanul de porc mi l-a feliat frumos nenea macelaru’ din...
Ciorba taraneasca de vacuta
Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede. Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale. Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in...