publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Fantezie de purcel
Iata cum se prepara Fantezie de purcel Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne. Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de...
Reteta de cotlet de porc cu masline
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu masline Cotletul se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita, se prajesc...
Reteta de snitele din piept de curcan
Iata cum se prepara Reteta de snitele din piept de curcan Pieptul de curcan se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Feliile de piept de curcan se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Se pun unele peste altele si se tin...
Reteta de prune murate in otet
Iata cum se prepara Reteta de prune murate in otet Borcanele se spala si se sterilizeaza. Prunele se spala si se sterg de apa. Prunele se lasa intregi, se aleg cele mai mici si mai tari. Hreanul se curata si se taie bucati de 3-4 centimetri. In borcane se pune la fund un varf de...
Reteta de gomboti cu prune
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se...
Ciorba de cartofi si mazare
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii curatati si taiati cuburi si se mai fierbe 15-20 minute. Cand sunt fierte toate legumele se adauga...
Snitel vienez de purcel
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu sare, vegeta si piper. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune...
Ostropel
Pulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se scot pulpele pe o farfurie. In ulei se pune la calit ceapa si 5 catei de usturoi, curatate si tocate....
Ciorba de cartofi cu carnati si zeama de varza
Legumele se curata si se taie rondele. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata si se taie cuburi. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti 5 minute. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa taiata si se calesc 3-4 minute. Se...
Desert rulada cu gutui
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama...
Iahnie de fasole cu afumatura
Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta. Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga vegeta, boiaua si...
Ciorba acra de iarna
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune piper. Se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi. Se fierb 15-20 minute si se adauga...
Rulada pizza
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de cascaval si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm....
Sarmale traditionale
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie. Se adauga 3 linguri...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul mixand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Varza murata cu afumatura la cuptor
Preparare Varza murata cu afumatura la cuptor Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Afumatura se taie bucati mai mici. Intr-o cratita se pune uleiul si...
Supa crema de legume
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se fierbe 15 minute. Se adauga ardeii, fasolea, mazarea, sare si piper si se mai fierbe 15 minute. Se...
Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute)
Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de chiftele si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei si se introduc...
Ardei umpluti cu carne de pui
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Cand devine...
Silvoita - magiun de prune
Prunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se introduce in cuptor la foc potrivit. Nu se amesteca deloc. Se lasa prunele la foc potrivit 3...
Pui cacciatore
Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se caleste 3-4 minute ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Se adauga rosiile si se presara...
Desert ciocolata de casa cu stafide
Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se pun la fiert sa dea 2-3 clocote. Se traga de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se...
Cometti rigati cu branza si carnati la cuptor
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Carnatii se taie rondele si se prajesc pana se rumenesc frumos. Intr-un castron, se amesteca branza rasa, cu smantana si ouale. Se amesteca pastele cu amestecul...
Salata de cartofi cu peste afumat si ansoa
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Pestele afumat se curata si se rupe bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Fileurile de ansoa se scurg de ulei si se taie buati mici. Se face maioneza mixand ingredientele. Intr-un castron se pune...
Friptura de miel cu vin si usturoi
Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca. Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei. Se presara sare, boia, piper si se pune vinul stropind si pulpa. Se introduce tava in cuptor pentru 40-50 minute. Din cand in cand se intoarce...
Varza murata calita de post
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt, se pune in ulei si se caleste 4-5 minute. Se presara boiaua si piperul. Se adauga varza si se pune apa pana aproape sa acopere varza. Se lasa la...
Desert negresa cu stafide si nuca
Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se...
Omleta cu vinete
Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata s-au inmuiat si s-au rumenit putin se toarna ouale peste. Se prajeste 5 minute pe o parte, se...
Fasole batuta la slow cooker Crock-Pot
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. In vasul slow cooker Crock-Pot punem fasolea boabe scursa de apa. Se pun morcovul, ceapa si albitura curatate si lasate intregi. Se presara vegeta si piper. Se pune apa peste nivelul boabelor. Se pune...
Salata cu pui, ciuperci si porumb
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se...