Mihaela11_jo

1

Bucataras
incepator

Amman

Bucataras din 12.07.2010

RETETE196
PRIETENI170
Retete / Bauturi

Suc din petale de trandafiri

In Bauturi la 17 Aug 2013

Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape. Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva. Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine. Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 22 Apr 2013

Socata reteta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul....

"Sahlab"

In Bauturi la 26 Oct 2012

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba. Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal. Se...

Suc de cantalup

In Bauturi la 13 Sep 2012

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja. Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului. Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe. Se consuma proaspat.

Suc de lubeniţa-reteta srilankeza

In Bauturi la 12 Sep 2012

Se pun in mixer toate ingredientele si se amesteca bine. Se serveste imediat. Daca nu am avut timp sa lasam lubenita la frigider se pot adauga bucatele de gheata in mixer.  

Limonada cu menta- reteta araba

In Bauturi la 3 Aug 2012

Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta. Se amesteca pana frunzele de  menta s-au maruntit bine. Se gusta daca este suficient de dulce. Se toarna  in pahare si se serveste imediat.

Ceai srilankez cu zahar de cocotier("coconut sugar")

In Bauturi la 28 Mai 2012

Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat  sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.

"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

In Cafea la 11 Feb 2012

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata. Se serveste fierbinte.

Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

In Bauturi la 9 Feb 2012

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii . Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu...

“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

In Bauturi la 8 Sep 2011

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici. Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele. Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de...

Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

In Cafea la 30 Aug 2011

Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier. Preparare Se pune apa la fiert intr-un vas...

Cocktail de fructe “ à la Amman”

In Cocktail la 17 Dec 2010

Merele se curata  de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si  kiwi se curate de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati. Se pun in bleder cu semintele de rodie. Se storc portocalele, grapefruitul...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 2

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 1

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]