Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat pe baie de aburi.
Apoi turnati smantana putin cate putin.
Cand incepe sa se ingroase luati de pe foc.
Lasati la rece si daca se ingroasa mai tare adaugati frisca lichida ( in functie de cat de subtire doriti sosul...
Castravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica ,
Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita .
Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si mixul dupa gust .
Rosiile se dau prin blender, astfel formandu-se o pasta. In prealabil se prajeste catelul de usturoi, se scoate, se adauga pasta de rosii, oregano, sare piper si se da la foc mic circa 45 minute.
Sosul se poate folosi la pizza paste, etc .
Sos de vanilie pentru tarte
Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat pe baie de aburi. Apoi turnati smantana putin cate putin. Cand incepe sa se ingroase luati de pe foc. Lasati la rece si daca se ingroasa mai tare adaugati frisca lichida ( in functie de cat de subtire doriti sosul...
Sos Tzatziki
Castravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica , Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita . Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si mixul dupa gust .
Sos de rosii
Rosiile se dau prin blender, astfel formandu-se o pasta. In prealabil se prajeste catelul de usturoi, se scoate, se adauga pasta de rosii, oregano, sare piper si se da la foc mic circa 45 minute. Sosul se poate folosi la pizza paste, etc .