publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu nectarine
Se unge tava cu unt, se presara cu zahar , se pun nectarinele taiate felii si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si apoi se toarna aluatul . Aluatul: Se freaca galbenusurile cu uleiul (turnat putin cate putin) pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat...
Gem de piersici
Se spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul. Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate cratita si se mesteca in compozitie. Este gata cand scade la jumatate cantitatea pusa la inceput in...
Bascute cu branza sau cu gem
Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa...
Sirop de afine
Se spala afinele intr-o strecuratoare, se pun intr-o cratita, iar peste ele se pune 500g. zahar si se lasa 24 ore sa-si lase sirop. Se scurge siropul obtinut si iei o masura.La o masura de sirop se pun 2 masuri de zahar.Toata compozitia se pune intr-un borcan sau o cratita(ce ai la indemana si...
Sarlota cu fructe de sezon
Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta. Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam...
Prăjitură televizor
Blatul1 Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor. Blatul 2 4 albuşuri bătute spumă...
Chec in trei culori
Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile, untul,faina, zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. Una ramane galbena, alta se amesteca,cu cacao,iar ultima cu spuma de la dulceata. Se pune in tava de chec dupa cum urmeaza: compozitia cu cacao, simpla, cu spuma de dulceata. Se...
Dulceata de afine
Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere. Se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita. La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in...
Nectar de caise
Se spala caisele,se rup in jumatati ,se pun intr-o oala la fiert. Apa sa acopere de 3 degete caisele. Se lasa sa fiarba inca 5 minute dupa ce au inceput sa clocoteasca.Se scot cu o paleta, se mixeaza se adauga zahar sa u miere dupa gust. Se pun in sticle cat mai fierbinti,se capseaza si se mai...
Orez cu lapte
Eu nu am respectat indicatiile de pe cutie. Am spalat orezul si l-am pus la fiert intr-o craticioara de 1l. cu apa cat sa acopere orezul de 2 degete si un praf de sare.L-am fiert circa 15 min. apoi am pus laptele.Am fiert la foc potrivit pana s-a fiert orezul,apoi am adaugat zaharul,zaharul...
Dulceata ecologica de pepene galben
Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf. Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie. Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste...
Dulceata ecologica de caise
Puneti apa intr-un vas in care dizolvati doua linguri de praf de var. Curatati caisele de coaja si puneti-le in acest vas pentru a se intari, lesandu-le aici circa o ora. Se scot din apa de var, se spala si le se scot samburii cu ajutorul unui bat de la frigarui (sau capatul unei andrele - nu...
Compot de cirese
Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa ( pina la capac sa fie nivelul apei din cratita ). Focul trebuie sa fie potrivit si se lasa un sfert de...
Dulceata ecologica de cirese galbene
Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii. O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul a 10 minute, cam pina incepe sa fiarba), apoi la foc potrivit. Se ia spuma care se formeaza si se...
Clatite cu verdeata
Se pregatesc clatitele. Se pregateste umplutura astfel:ceapa taiata marunt si se caleste la foc moale,se adauga mararul,sarea,piperul dupa gust. Umplutura se pune pe foaia de clatita,se ruleaza si se asezoneaza cu sosul de cascaval. Sosul de cascaval: -intr-o tigaie se pune...
Prajitura de vara
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se pune untul, faina, aromele si laptele caldut. In final se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor cu lingura. Intreaga compozitie se toarna in tava aragazului unsa si tapetata cu faina. se coace la foc potrivit , se...
Inghetata de cacao
9linguri de apa, 9 linguri de zahar,2-3 linguri de cacao se pun intr-o cratita de 1l. si se fierb la foc potrivit, amestecandu-se mereu ca sa nu se prinda de cratita, pana se omogenizeaza. Se lasa putin sa se raceasca si se adauga cele patru galbenusuri pe rand.Albusurile se bat spuma .In...
Inghetata de capsuni
Se curata de codite capsunile. Se spala si se mixeaza. Albusurile se bat spuma impreuna cu 4 linguri de zahar pana intorci vasul de mixer si albusurile nu cad din vas. Se bate smantana impreuna cu 4 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se amesteca frisca usor cu capsunile, apoi...
Gem de caise
Se aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua). Se ia o cratita de 6 litri. Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore. Se baga cratita in cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem. Se lasa...
Dulceata de visine
Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii. Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere. Se fierb la foc potrivit sau se baga la cuptor, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde...
Dulceata de cirese
Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii. Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase putin sirop. Se pun la fiert la foc potrivit sau se poate baga cratita la cuptor. Se amesteca din...
Gem de capsuni
Se spala capsunile. Se curata de codite. Se ia o cratita de 6l. Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile. Se pune cratita pe foc(se poate baga si la cuptor la foc potrivit). Se fierbe pana intreaga cantitate scade la jumatate.Se pune zeama de...
Sirop de capsuni
Se curata capsunile de codite,se spala,se taie in doua si se pun intr-un castron mai mare .Se lasa 24ore, apoi se strecoara. Va luati o masura in functie de cantitatea de lichid care se formeaza si puneti o parte lighid si doua patri zahar. Aceasta compozitie se pune intr-un borcan peste care se...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Intr-o cratita de 4l. se pune zaharul si apa.Se fierbe la foc iute pana se leaga.Acesta este siropul pentru dulceata. Se incearca daca este bine legat punandu-se putin sirop pe marginea unei farfurii. Daca pe marginea farfuriei ramane ca o bobita ,atunci siropul este...
Tarte cu visine
Se freaca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul,vanilia,faina.Se pune faina cat pentru un aluat vartos. Se imparte aluatul in 32 de bucati si se pun in formele speciale de tarte,care au fost unse bine in prealabil ( daca n-ai prealabil...
Budinca de branza dulce
Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine si se pun intr-o tava (eu am pus-o intr-o tava de cozonac) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune untul taiat in cubulete Este cea mai usoara budinca posibila.
Cornuri cu rahat
Se framanta si se lasa la dospit 1 ora. Se imparte coca in 4, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, daca se poate sub forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri, se pune umplutura, se pun in tava si de pun la copt la foc potrivit. Daca vreti sa fie mai aspectuase le ungeti cu ou.
Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă Se amesteca toate impreuna cu un sirop din: 3linguri de apa, 3 linguri de cacao, 3 linguri de zahar, esenta de rom. Se aseaza totul pe un celofan se ruleaza si se da la rece. Se consuma dupa cateva ore.