Planta de soc , cunoscuta si sub numele stiintific Sambucus , este o specie de arbusti sau arbori mici din familia Caprifoliaceae. Este recunoscuta pentru florile sale albe parfumate si fructele mici, de culoare inchisa, adesea folosite in diverse retete culinare sau in producerea de siropuri,...
Choux à la crème , cunoscut și sub numele de profiterol, este un desert clasic francez constând în choux (gogoșele) umplute cu cremă de vanilie sau alte creme aromate. Această prăjitură este apreciată pentru contrastul dintre exteriorul crocant al choux-urilor și...
Sparanghelul, supranumit "Hrana regilor", esteo legumă gustoasă care are o istorie bogată și este apreciat pentru gustul său distinct și valoarea sa nutritivă.
Este benefic pentru o dietă echilibrată și sănătoasă și poate fi savurat într-o varietate de...
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur, gastronomie. Aceasta este una dintre cele mai vechi tipuri de brânzeturi albastre și se spune că originile sale datează de undeva în jurul...
Una dintre cele mai vechi și mai frumoase tradiții de Paște este vopsitul sau încondeierea ouălor.
Potrivit tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare, numită și Joia Patimilor. De obicei, se vopsesc în culoare roșie, dar se folosesc și alte culori. Predomină...
În special în perioada sărbătorilor, gospodinele se întrec care mai de care în a prepara cei mai frumoși și mai gustoși cozonaci. Reușita unui cozonac este motiv de mândrie în fiecare bucătărie, astfel că e nevoie de experiență și dorința de...
Descoperă secretele pentru a păstra buchetele de flori proaspete și frumoase pentru mai mult timp! Acest ghid detaliat oferă sfaturi practice și ușor de urmat pentru îngrijirea corectă a florilor acasă. De la tăierea tijelor în diagonală și îndepărtarea frunzelor...
Cand vine vorba despre gatitul in bucatarie, deseori apare intrebarea ce sa mai facem de mancare sau cum putem pregati mai repede sau mai usor anumite preparate.
Daca tii cont de cateva sfaturi si trucuri in bucatarie, sunt sanse ca mancarea sa...
Această prăjitură cu miez de nucă și măr este o delicatesă aromată ce îmbină dulceața suculentă a merelor proaspete cu textura crocantă a miezului de nucă și aroma caldă a scorțișoarei. Aluatul fraged îmbrățișează cu grijă umplutura bogată, iar aroma de vanilie...
Un somn odihnitor este crucial pentru bunastarea noastra fizica si psihica. Totusi, unele alegeri alimentare pot afecta calitatea acestuia, perturband astfel ritmul natural de somn. Descopera cateva dintre alimentele si bauturile pe care sa le eviti inainte de somn, dar si alternative mai...
Socul, planta medicinala - Proprietati si beneficii pentru organism
Planta de soc , cunoscuta si sub numele stiintific Sambucus , este o specie de arbusti sau arbori mici din familia Caprifoliaceae. Este recunoscuta pentru florile sale albe parfumate si fructele mici, de culoare inchisa, adesea folosite in diverse retete culinare sau in producerea de siropuri,...
Choux à la crème cu căpșuni - Cum să prepari o rețetă delicioasă și ușoară!
Choux à la crème , cunoscut și sub numele de profiterol, este un desert clasic francez constând în choux (gogoșele) umplute cu cremă de vanilie sau alte creme aromate. Această prăjitură este apreciată pentru contrastul dintre exteriorul crocant al choux-urilor și...
Sparanghelul, supranumit si "Hrana regilor" - Origini si beneficii pentru organism
Sparanghelul, supranumit "Hrana regilor", esteo legumă gustoasă care are o istorie bogată și este apreciat pentru gustul său distinct și valoarea sa nutritivă. Este benefic pentru o dietă echilibrată și sănătoasă și poate fi savurat într-o varietate de...
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur, gastronomie. Aceasta este una dintre cele mai vechi tipuri de brânzeturi albastre și se spune că originile sale datează de undeva în jurul...
Tehnici si trucuri de vopsire a oualor de Paste - Creativitate pentru intreaga familie
Una dintre cele mai vechi și mai frumoase tradiții de Paște este vopsitul sau încondeierea ouălor. Potrivit tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare, numită și Joia Patimilor. De obicei, se vopsesc în culoare roșie, dar se folosesc și alte culori. Predomină...
Cum sa obtii un aluat perfect de cozonac: Trucuri si sfaturi de la gospodinele experimentate
În special în perioada sărbătorilor, gospodinele se întrec care mai de care în a prepara cei mai frumoși și mai gustoși cozonaci. Reușita unui cozonac este motiv de mândrie în fiecare bucătărie, astfel că e nevoie de experiență și dorința de...
Păstrarea buchetelor de flori proaspete și frumoase pentru o perioadă cât mai lungă
Descoperă secretele pentru a păstra buchetele de flori proaspete și frumoase pentru mai mult timp! Acest ghid detaliat oferă sfaturi practice și ușor de urmat pentru îngrijirea corectă a florilor acasă. De la tăierea tijelor în diagonală și îndepărtarea frunzelor...
Trucuri in bucatarie - Sfaturi si recomandari pentru rezultate optime
Cand vine vorba despre gatitul in bucatarie, deseori apare intrebarea ce sa mai facem de mancare sau cum putem pregati mai repede sau mai usor anumite preparate. Daca tii cont de cateva sfaturi si trucuri in bucatarie, sunt sanse ca mancarea sa...
Rețetă prăjitură cu miez de nucă și măr
Această prăjitură cu miez de nucă și măr este o delicatesă aromată ce îmbină dulceața suculentă a merelor proaspete cu textura crocantă a miezului de nucă și aroma caldă a scorțișoarei. Aluatul fraged îmbrățișează cu grijă umplutura bogată, iar aroma de vanilie...
Alimente si bauturi pe care sa le eviti inainte de somn
Un somn odihnitor este crucial pentru bunastarea noastra fizica si psihica. Totusi, unele alegeri alimentare pot afecta calitatea acestuia, perturband astfel ritmul natural de somn. Descopera cateva dintre alimentele si bauturile pe care sa le eviti inainte de somn, dar si alternative mai...