Inspirația în bucătărie vine desigur gătind, dar cele mai bune idei apar atunci când te distrezi. De multe ori fie când toci pătrunjelul cu migală, pui oala pe foc sau amesteci cu poftă într-o tocăniță, un serial bun, un show, un podcast poate să-ți dea...
Regiunile nordice ale Italiei, Lombardia și Piemont, au multe în comun - orașe istorice, munți superbi și o dragoste incontestabilă pentru Gorgonzola DOP, care este produsă în cinci zone deosebite.
Una dintre cele mai vechi brânzeturi cu mucegai albastru din lume,...
Sir Winston Churchill (1874-1965) a ocupat funcția de prim-ministru al Regatului Unit în două mandate: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945) și din nou între 1951 și 1955. Churchill este cunoscut pentru rolul său decisiv în conducerea Marii Britanii...
În Italia, unele dintre cele mai importante peșteri naturale, care au jucat un rol crucial în producția brânzei Gorgonzola se află în regiunea Valsassina. Aceste peșteri oferă condiții ideale pentru maturarea brânzeturilor datorită temperaturii și...
În Italia, anul trecut, o provocarea delicioasă a animat rețelele sociale timp de câteva luni pentru a descoperi gusturile „Generației G”, generația Gorgonzola!
Zece influenceri au creat tot atâtea rețete cu Gorgonzola DOP, dând naștere unor...
Consorțiul Gorgonzola DOP a încheiat prima jumătate a anului 2024 participând la Summer Fancy Food din New York. Summer Fancy Food, un târg comercial prestigios din SUA, a fost programat pentru perioada 23-25 iunie la Jacob K. Javits Convention Center. Acest eveniment,...
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aroma distinctivă, este un ingredient versatil apreciat nu doar în Italia, ci și în bucătăriile din întreaga lume. Această brânză albastră oferă un gust unic care poate transforma feluri simple în...
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aromele complexe, este una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume. Italienii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și vinuri, au perfecționat arta de a asocia Gorgonzola cu diverse tipuri de vinuri,...
Gorgonzola, una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume, are o poveste fascinantă și un proces de producție unic, care este păstrat și protejat cu mare grijă. Deși brânza este cunoscută și apreciată pe tot globul, doar un număr foarte restrâns de oameni...
Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului,...
Cauți inspirație și distracție în bucătărie? Vezi cel mai spicy show semnat KFC.
Inspirația în bucătărie vine desigur gătind, dar cele mai bune idei apar atunci când te distrezi. De multe ori fie când toci pătrunjelul cu migală, pui oala pe foc sau amesteci cu poftă într-o tocăniță, un serial bun, un show, un podcast poate să-ți dea...
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Regiunile nordice ale Italiei, Lombardia și Piemont, au multe în comun - orașe istorice, munți superbi și o dragoste incontestabilă pentru Gorgonzola DOP, care este produsă în cinci zone deosebite. Una dintre cele mai vechi brânzeturi cu mucegai albastru din lume,...
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
Sir Winston Churchill (1874-1965) a ocupat funcția de prim-ministru al Regatului Unit în două mandate: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945) și din nou între 1951 și 1955. Churchill este cunoscut pentru rolul său decisiv în conducerea Marii Britanii...
Importanța peșterilor în povestea senzaționalei brânză gorgonzola
În Italia, unele dintre cele mai importante peșteri naturale, care au jucat un rol crucial în producția brânzei Gorgonzola se află în regiunea Valsassina. Aceste peșteri oferă condiții ideale pentru maturarea brânzeturilor datorită temperaturii și...
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
În Italia, anul trecut, o provocarea delicioasă a animat rețelele sociale timp de câteva luni pentru a descoperi gusturile „Generației G”, generația Gorgonzola! Zece influenceri au creat tot atâtea rețete cu Gorgonzola DOP, dând naștere unor...
Consorțiul Gorgonzola DOP încheie prima jumătate a anului 2024 prin participarea la Summer Fancy Food în New York
Consorțiul Gorgonzola DOP a încheiat prima jumătate a anului 2024 participând la Summer Fancy Food din New York. Summer Fancy Food, un târg comercial prestigios din SUA, a fost programat pentru perioada 23-25 iunie la Jacob K. Javits Convention Center. Acest eveniment,...
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aroma distinctivă, este un ingredient versatil apreciat nu doar în Italia, ci și în bucătăriile din întreaga lume. Această brânză albastră oferă un gust unic care poate transforma feluri simple în...
Asocierea brânzei Gorgonzola cu vinurile Italiene
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aromele complexe, este una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume. Italienii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și vinuri, au perfecționat arta de a asocia Gorgonzola cu diverse tipuri de vinuri,...
Doar 427 de persoane din lume știu să facă adevărata Gorgonzola (cea cu marca DOP)
Gorgonzola, una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume, are o poveste fascinantă și un proces de producție unic, care este păstrat și protejat cu mare grijă. Deși brânza este cunoscută și apreciată pe tot globul, doar un număr foarte restrâns de oameni...
Lucruri mai puțin știute despre Gorgonzola: cum trebuie păstrată sau consumată
Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului,...