A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert rahat de casa

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

  Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute  cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...Citeste continuarea

Chifle nori cu crusta de mozzarella

Postat de: ancutsa in Piine

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam...Citeste continuarea

Pui pe sticla cu ananas, zucchini...

Postat de: panacris in Pui

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț,  de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea

Piept de rata cu suc de portocale

Postat de: Ksenya in Rata

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...Citeste continuarea

Baby caras la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Crap / Caras

Am curatat pestisorii de solzi si intestine, i-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava rotunda sau de care tava aveti, nu conteaza forma tavii. Am presarat sare in burta fiecarui pestisor, am...Citeste continuarea

Pulpa de miel in oala de lut

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete peste noapte, apoi am spalat-o si am portionat-o. Am asezat bucatile de miel in oala de lut, am presarat sare, piper. Usturoiul...Citeste continuarea

Desert impletita cu branza si mere

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand. Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai...Citeste continuarea

Desert crema de vanilie cu samburi...

Postat de: panacris in Dulciuri

Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele...Citeste continuarea

Cascaval pane la cuptor, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime.  Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu...Citeste continuarea

Salata Caesar cu pui - Reteta...

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Cum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu carne de porc,...

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.  Bucatile de carne se pun la prajit...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu stafide

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza...Citeste continuarea

Mancarica de dovlecei, cu ardei si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Ardeii se spală, se curăță de...Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de: mirela0911 in Iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...Citeste continuarea

Desert crema de vanilie si capsuni,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni, crema de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Blatul de tartă: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un...Citeste continuarea

Snitele din parizer

Postat de: MotanLaOale in Porc

Parizerul se decojeste si se taie felii mai groase. Ouale se bat cu sare si piper. Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie. Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet. Se...Citeste continuarea

Salata de dovlecel cu sos de iaurt...

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare. Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur,...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu sprot afumat

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie marunt. Sprotul se scurge de ulei si se taie...Citeste continuarea

Desert budinca de orez cu caise...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem zaharul pentru caramelizat. Il lasam la foc mic pana capata o culoare frumoasa, aurie, dupa care adaugam untul si omogenizam. Turnam caramelul in  tava in care vom...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos

Postat de: katty in Crap / Caras

Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: katty in Crap / Caras

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...Citeste continuarea

Desert placinta cu fructe si crema...

Postat de: katty in Dulciuri

Topim untul pe foc. Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea

Branza Halloumi prajita

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele  Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins....Citeste continuarea

Desert parfait tiramisu

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si...Citeste continuarea

Mancarica cu carne de vita si rosii...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne. Adaugati ceapa si usturoiul si...Citeste continuarea

Bucatele de pui cu sos de muștar

Postat de: panacris in Pui

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la...Citeste continuarea

Cartofi si sparanghel verde

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să...Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de: panacris in Peste

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...Citeste continuarea

Desert tort de clatite din albusuri

Postat de: ioana_lupu in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de: ioana_lupu in Prajituri

Se porneste cuptorul la 175 grade C. Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa. Separat,...Citeste continuarea

Cornulete aperitiv

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita....Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate cu mustar la...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei....Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: katty in Pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...Citeste continuarea

Supa crema de fasole verde

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei kapia si...

Postat de: katty in Salate

Vinetele coapte, decojite si bine scurse la tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Ardeiul kapia copt, descojit si fara seminte si cotoare  il mixam impreuna cu usturoiul....Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Postat de: katty in Dulciuri

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase. Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea

Supa mexicana de pui cu galuste de...

Postat de: simona72 in Supe/Ciorbe

Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati. Supa mexicana am...Citeste continuarea

Desert prajitura Ochiuri de oua

Postat de: alinutza2018 in Prajituri

Se incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se...Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta...Citeste continuarea

Desert tort racoros cu capsuni

Postat de: VI in Torturi

Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie. Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit,...Citeste continuarea

Salau si stiuca la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de...Citeste continuarea

Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si faina de...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu legume wok si...

Postat de: panacris in Pui

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]