publicat la 05.02.2019
publicat la 29.08.2018
publicat la 30.07.2018
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba ardeleneasca de porc
Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de...
Ciorba de varza
Spalam coastele iar apoi le punem la fiert. Dupa ce au dat un clocot aruncam apa si le punem din nou la fiert. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt. Lasam sa fiarba putin iar apoi adaugam ardeii taiati cubulete si rosiile taiate marunt (in loc de rosii puteti...
Supa crema de cartofi cu mascarpone
Ceapa taiata marunt o calim in cele doua linguri de unt. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete usutroiul taiat marunt si cimbrul. Stingem cu supa de legume si lasam sa fiarba 20- 30 de minute. Cand cartofii sunt fierti potrivim de sare si piper si dam deoparte. Luam o treime din cartofi cu o...
Ciorba de pui cu prune uscate
Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si...
Ciorba de legume
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam telina taiata cubulete. Adaugam apa si putina sare si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote...
Ciorba de fasole cu ciolan
Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e fiarta de jumatate. Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovii si ardeii ii taiem bucatele iar apoi le...
Ciorba de cartofi cu pui si tarhon
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt, ardeii taiati cubulete si legumele taiate marunt (le puteti da si pe razatoarea cu ochiuri mari). Cred ca v-am mai spus ca noua ne plac legumele mai...
Supa de rosii cu galuste
Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare. Pana fierb legumele pasam rosiile. Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin. Ne ocupam apoi de galuste. Batem albusurile spuma cu un praf de...
Ciorba de curcan cu galuste
Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele. Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute....
Ciorba de potroace
Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute. Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam...
Ciorba de perisoare
Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam. Cand s-au ridicat...
Ciorba de pui a la grec
Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am...
Ciorba de salata
Spalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida. Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa...
Ciorba de burta
Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os. Dupa...
Ciorba radauteana
Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se...
Bors de peste
Preparare bors de peste. Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul....
Ciorba de fasole pastai
Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna). Se...
Ciorba de curcan cu taitei
Iata cum se prepara - Ciorba de curcan cu taitei Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba trei sferturi de ora. Legumele se taie marunt si se adauga peste carne. Se mai adauga apa daca este nevoie si se mai lasa sa...
Ciorba de puiut de la tara
Se spala carnea bine si se curata de puf sau cotoare. Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se spumeaza de cate ori este nevoie Intre timp curatam ceapa, morcovii, patrunjelul si ardeii. Se taie toate marunt. Dupa ce carnea a dat cateva clocote si am indepartat spuma adaugam zarzavatul si lasam...