publicat la 05.02.2019
publicat la 29.08.2018
publicat la 30.07.2018
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Cannelloni cu pui
Eu am taiat carnea fasii am condimentat-o si am prajit-o usor pe grill apoi am tocat-o marunt (cu cutitul). Daca va este mai usor puteti toca carnea cu masina de tocat, fara sa o prajiti. Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul. Le punem apoi la calit in 2 linguri de...
Salata de paste cu ton
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Separat taiem ardeiul marunt. La fel procedam si cu castravetele si kiwi. Scurgem bine tonul, mazarea si porumbul. Maslinele le taiem felii subtiri. Intr-un vas incapator...
Penne cu carne tocata si branza
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi scurgem apa si adaugam smantana, branza de vaci si branza framantata. Amestecam bine pana cand se pastele sunt acoperite uniform de branza. Separat taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri ulei de masline...
Spaghete integrale cu branza de capra si ciuperci
Spaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si adaugam usturoiul taiat feliute. Avem grija sa nu se arda apoi adaugam ciupercile taiate felii. Adaugam sare si...
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare
Pentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata formam cate un sul pe care apoi il taiem cu un cutit bine ascutit, in bucati de ~ 1 cm grosime. Trecem...
Penne cu gorgonzola
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele si le trecem prin jet de apa rece. Pentru sos incingem untul intr-o tigaie iar apoi adaugam gorgonzola taiata bucatele. Lasam sa se topeasca apoi adaugam smantana in fir subtire si amestecam. Adaugam salvia...
Lasagna cu ton si branza
Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza. Pregatim apoi sosul bechamel. Topim untul pe foc mic si adaugam faina...
Paste cu ardei copt
Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert) si le trecem prin jet de apa rece apoi le lasam la scurs. Separat taiem usturoiul marunt si il...
Spaghete cu sos de spanac
Pastele le fierbem in apa cu sare iar apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Separat fierbem spanacul iar apoi il scurgem si il tocam marunt. Intr-un vas punem untul la topit. Dam de pe foc, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam laptele in fir subtire si...
Cannelloni cu spanac si branza
Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt. Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa. Condimentam cu sare, piper si...
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Fierbem pastele al dente, in apa cu sare iar apoi le scurgem. Intre timp pregatim sosul. Taiem baconul feliute subtiri si il prajim intr-o lingura de ulei de masline. Separat amestecam smantana cu galbenusurile, vinul si condimentele. Adaugam...
Spaghete cu rosii coapte
Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile. Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute. Intre timp fierbem spaghetele conform...
Penne cu ciuperci
Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul. Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si 3 linguri de apa. Sotam ceapa si usturoiul cateva minute. Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii mai subtirele. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade tot...
Spaghete cu pesto si mazare
Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte le scurgem de apa si le trecem prin jet de apa rece. Intre timp curatam prazul si il taiem rondele. Trebuie sa ma laud ca am folosit cutitul castigat cu ajutorul vostru, la concursul Reteta anului...
Lasagna
Incepem cu pregatirea sosului de carne . Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute. Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si lasam sa fiarba...
Budinca de paste cu lapte si cascaval
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul. Adaugam apoi laptele caldut, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final adaugam cascavalul ras...
Salata de paste
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le trecem sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Taiem sunca si castravetii bucatele. Scurgem mazarea cu morcovi de apa. Amestecam pastele cu sunca, castravetii si mazarea. Separat amestecam maioneza, iaurtul si...
Paste cu ton
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie. Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul. Intre timp fierbem...
Paste cu smantana
Ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu untul. Se lasa sa fiarba 10 minute. Separat, se pun pastele in apa fierbinte cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa. Se amesteca smantana cu laptele. Se pun pastele in oala cu ceapa si unt, se adauga smantana cu laptele si sunca taiata fasii....