Pentru piure:
Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi...
Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).
Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat...
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.
Intr-un castron am pus carnea...
Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se...
Am spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele de salvie tocate marunt,sare,piper,nucsoara,scortisoara,boia afumata si am amestecat totul foarte bine...
Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am...
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si...
Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana...
Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta...
Am marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte de a le gati sa ajunga la temperatura camerei si intre timp am incins cuptorul apoi le-am bagat in...
Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din...
Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare.
Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de...
Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am pus apoi ciocanelele pe care le-am rumenit la foc mic pe toate partile.Odata rumenite frumos le-am...
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a...
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.
Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca...
Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de...
Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.
Cartofii i-am curatat si...
Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.
Am pus...
Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat...
Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede.
Astazi,am incins cuptorul...
Am taiat pulpele in 2 separand soldul de ciocanel,le-am pus intr-un castron si le-am marinat cu putin sos soia,boia,ulei de masline si curry si le-am lasat in aceasta marinata aproximativ o ora,timp in care am pregatiti legumele.
Am taiat zucchini in 4 si apoi cubulete,ciupercile la fel le-am...
Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta...
Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul...
Am taiat pulpele in cubulete mici,si le-am pus la marinat cu sos de soia,putina boia,nucosra si iaurt si le-am lasat sa se marineze aproximativ 3 ore.
Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si usturoiul tocate marunt,pasta de creveti,pasta de curry,fileurile de ansoa si am lasat sa se...
Am marinat pulpele de pui cu piper negru,scortisoara,felii de ardei iute rosu si putina sare,apoi le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inmuiata in apa rece si stoarsa bine,am pus peste pulpe cativa stropi de ulei,am acoperit cu hartie de copt,la fel inmuiata in apa si am dat la...
Am marinat carnea in lapte,ulei de trufe albe,curry,boia,nucsoara,am lasat-o sa stea in acest amestec 3-4 ore,apoi am pus peste carne cateva seminte de mustar negru si fenicul,zdrobite putin in mojar si am bagat-o la cuptor la foc mic impreuna cu marinata in care a stat, unde am lasat-o pana cand...
Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.
Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.
Dovleceii i-am taiat...
Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore.
Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si broccoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm.
Am asezat intr-o...
Pieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia,otet de orez,curry,boia si anason macinat,l-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore,apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu marinata in care a stat,deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa rece si...
Pulpele de pui le-am curatat de piele si apoi le-am pus intr-un castron la marinat cu sos de soia,boia,curry si iaurt,unde au stat aproximativ 4 ore. Apoi le-am pus intr-o tava cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor la foc foarte mic,pana cand s-au patruns bine si s-au rumenit.
Pastele...
Chiftelute cu piure de mazare
Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi...
Ciolan cu crusta de miere si mustar
Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :). Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat...
Chiftelute cu ricotta in sos
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor. Intr-un castron am pus carnea...
Rulada din piept de porc
Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se...
Curcan la cuptor cu legume
Am spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele de salvie tocate marunt,sare,piper,nucsoara,scortisoara,boia afumata si am amestecat totul foarte bine...
Ciulama by papabundetot :)
Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am...
Pulpa de rata cu varza rosie
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si...
Legume la cuptor cu miere
Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana...
Fasole cu legume si porc la tava
Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta...
Coaste lipicioase la cuptor
Am marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte de a le gati sa ajunga la temperatura camerei si intre timp am incins cuptorul apoi le-am bagat in...
Tocana din coada de vitel
Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din...
Tocana de porc la cuptor
Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare. Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de...
Ciocanele cu stafide si sos de smantana
Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am pus apoi ciocanelele pe care le-am rumenit la foc mic pe toate partile.Odata rumenite frumos le-am...
Pulpa de porc la tava si orez salbatic
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a...
Tocana de pui cu naut
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca...
Porc la tava si cartofi cu rozmarin
Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de...
Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci
Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic. Cartofii i-am curatat si...
Porc cu prune si miere de pin
Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta. Am pus...
Piept de porc marinat in lapte
Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat...
Piept de porc caramelizat la cuptor
Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede. Astazi,am incins cuptorul...
Pulpe cu legume la cuptor
Am taiat pulpele in 2 separand soldul de ciocanel,le-am pus intr-un castron si le-am marinat cu putin sos soia,boia,ulei de masline si curry si le-am lasat in aceasta marinata aproximativ o ora,timp in care am pregatiti legumele. Am taiat zucchini in 4 si apoi cubulete,ciupercile la fel le-am...
Chiftelute aromate la cuptor
Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta...
Pilaf cu arome orientale
Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul...
Paste cu pulpe si busuioc
Am taiat pulpele in cubulete mici,si le-am pus la marinat cu sos de soia,putina boia,nucosra si iaurt si le-am lasat sa se marineze aproximativ 3 ore. Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si usturoiul tocate marunt,pasta de creveti,pasta de curry,fileurile de ansoa si am lasat sa se...
Pulpe de pui cu piper si scortisoara
Am marinat pulpele de pui cu piper negru,scortisoara,felii de ardei iute rosu si putina sare,apoi le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inmuiata in apa rece si stoarsa bine,am pus peste pulpe cativa stropi de ulei,am acoperit cu hartie de copt,la fel inmuiata in apa si am dat la...
Porc cu seminte negre de mustar si legume
Am marinat carnea in lapte,ulei de trufe albe,curry,boia,nucsoara,am lasat-o sa stea in acest amestec 3-4 ore,apoi am pus peste carne cateva seminte de mustar negru si fenicul,zdrobite putin in mojar si am bagat-o la cuptor la foc mic impreuna cu marinata in care a stat, unde am lasat-o pana cand...
Porc cu scortisoara si menta
Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii. Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform. Dovleceii i-am taiat...
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si broccoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm. Am asezat intr-o...
Cuscus si piept de porc la cuptor
Pieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia,otet de orez,curry,boia si anason macinat,l-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore,apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu marinata in care a stat,deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa rece si...
Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor
Pulpele de pui le-am curatat de piele si apoi le-am pus intr-un castron la marinat cu sos de soia,boia,curry si iaurt,unde au stat aproximativ 4 ore. Apoi le-am pus intr-o tava cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor la foc foarte mic,pana cand s-au patruns bine si s-au rumenit. Pastele...