publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu ton si legume
Scurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de vaci,maslinele si taratele de ovaz. Batem bine cele 2 oua si apoi le incorporam si pe ele in compozitia de mai...
Tarta rustica cu prune si gem de prune
Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min. Scoatem aluatul din...
Dovlecei umpluti cu branza la cuptor
Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand...
Crap prajit cu sos de rosii si capere
Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste. Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa care se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a...
Budinca de dovlecei cu porumb
Spalam dovleceii ,ii cutaram de coaja(daca este cazul),ii taiem rondele si ii condimentam cu sare si piper. Separat ne ocupam de crema de branza..............amestecam branza de vaci cu smantana si mararul uscat.Batem bine ouale(3) separat si apoi le incorporam in amestecul de mai sus...
Prajitura rasturnata cu cirese
Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele. Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri....
Dovlecei cu branza,cascaval si kaizer la cuptor
Spalam dovleceii.Pentru ca erau tineri eu nu i-am curatat de coaja si nici de seminte.Ii dam pe razatoarea mare. Dam pe razatoare si branza si cascavalul.. Kaizerul il taiem cubulete mici. Taiem marunt patrunjelul. Facem urmatorul amestec: branza,jumatate din cantitatea de...
Castraveti in otet
Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml ) Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. In fiecare borcan punem o lingurita boabe de mustar,o lingurita boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2...
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa...
Pandispan cu fructe de padure
Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta. In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai...
Spanac cu sos de rosii
Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape. Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min. Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea...
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs. In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile....
Sote meridional cu pulpa de curcan
Taiem pulpa de curcan in cubulete mai mari.Intr-o cratita incingem ulei si inabusim bucatile de carne,tinand pe foc circa 10-12 min.Scoatem apoi carnea pe o farfurie si o acoperin astfel inact aceasta sa stea calda. In uleiul in care am inabusit bucatile de carne adaugam ceapa taiata marunt...
Spuma de branza si capsuni
Mixam Miezul de lapte impreuna cu branza mascarpone,mierea si capsunile.Adaugam zaharul vanilat si amestecam.Repartizam spuma obtinuta in cupe,ornam cu stafide aurii si cu cate o capsuna si dam la frigider pentru circa 1 ora.Este cremoasa,racoritoare ,aromata si merge perfect pentru...
Tartine cu crema de branza cu nuca
Ne ocupam mai intai de crema de branza...............intr-un bol faramitam branza Miez de lapte cu ajutorul unei furculite.Adaugam smantana si amestecam bine.Incorporam nuca prajita si macinata precum si mararul taiat marunt.Condimentam cu piper proaspat macinat dupa gust.Amestecam bine si...
Budinca cu tortellini si 2 feluri de branza
Fierbem pastele conform instructiunilor de peambalaj.In timp ce pastele firb ne ocupam de umplutura................amestecam branza de vaci cu iaurtul,ceapa verde si patrunjelul taiate marunt,2 oua si 4 linguri de cascaval.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Dupa ce pastele au fiert le...
Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si sunca
Aluatul l-am "confectionat" la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care le-am scris mai sus si am programat masina pentru aluat. La final am scos aluatul, l-am pus intr-un vas pe care l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la crescut pana ce...
Orez in straturi
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si o acoperim astfel incat sa stea calda. Intr-o cratita punem untul (1 lingura) la incins si...
Zacusca din vinete si ardei kapia
Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii. Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se mai racoresc si apoi trecem la operatiunea curatat...indepartam coaja, cotoarele si semintele....
Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii
Spalam carnea, o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline. Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa. Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta .Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava....
Salata de ardei kapia copt
Ardeii se spala,se sterg apoi cu un servetel de hartie si se pun la copt(eu i-am facut pe gratarul din curte).....................sincera sa fiu aici am fost 4 maini...........adica si ale lui George................hihihi.Din cand in cand avem grija sa intoarcem ardeii astfel incat acestia sa fie...
Fasole boabe in stil toscan
Se tine fasolea la inmuiat in apa rece (de obicei eu o tin de seara pana dimineata) Se pune la fiert, se spumeaza si se schimba apa de doua ori, dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea. Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele,...
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat
Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote. Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si...
Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin
Transam pulpa de curcan in fileuri subtiri. Condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam fileurile de carne. Lasam pana cand carnea devine usor rumena avand grija sa o intoarcem de pe o parte pe alta. Scoatem carnea pe o farfurie si o acoperim...
Budinca de paste cu 3 feluri de branza si rucolla
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Scurgem de apa si clatim cu apa rece. Usturoiul zdrobit il calim(1-2 min) in putin ulei de masline. Cele 3 feluri de branza (toate rase) se amesteca intr-un bol.Adaugam frunzele de rucolla,usturoiul calit, zeama de lamaie,piperul...
Muschiulet de porc umplut in foi de placinta - Reteta numarul 400!
Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor pana cand acesta este bine facut si frumos rumenit.Scoatem si lasam sa se racoreasca. In timp ce carnea este...
Painici pufoase cu cascaval si rosmarin
Aluatul l-am facut la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine: zahar, sare, ulei, apa, faina, drojdie. Selectam programul pentru aluat. La finalul programului scoatem aluatul intr-un vas in care am presarat putina faina, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il tinem...
Escalop de curcan in sos de rosii
Taiem carnea felii subtiri si o batem ca pentru snitele.Condimentam cu sare.Intr-o tigaie in care am incins ulei de masline punem feliile de carne .Lasam la foc moderat ,la inabusit,circa 5 min pe o parte si alte 5 min pe cealalta parte.Scoatem bucatile de carne pe o farfurie. In...
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza
Se spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda. Punem oasele si bucatile de carne inapoi in...
Floricica cu susan
Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat. La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un...