publicat la 04.12.2025
publicat la 29.10.2025
publicat la 28.06.2019
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu lamaie
Coaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta). Se amesteca bine restul zaharului cu untul topit si usor racit (astfel incat sa fie cremos). Se adauga oul intreg, apoi...
Pizza
Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald. Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul...
Tarta cu mere
Umplutura: Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine. Dupa ce sucul merelor a scazut, se adauga scortisoara, zaharul vanilat si romul, se amesteca si se mai...