Ciorba de oase afumate

394 Vizite | Scor: 5
Nu stiti ce fel de ciorba sa mai gatiti? Iata o reteta de ciorba cu oase garf afumate, plina de arome, care te imbie sa o savurezi.
Se face rapid si usor si este perfecta pentru acest sezon.

INGREDIENTE:

700-800 oase garf cu carne pe ele
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
1 ardei kapia
2 cartofi de marime medie
200 ml zeama de varza
100 ml suc de rosii
cateva fire de tarhon
2-3 frunze de leusetean
1/2 legatura de patrunjel
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi
smantana - pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput calim oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le vom cali pana se moaie ceapa, amestecand continuu.

In 2.5 l de apa punem restul legumelor tocate in cuburi, la fiert, cu exceptia cartofilor. Punem si oasele calite cu ceapa si morcovi, adaugam sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam si cartofii taiati cuburi mai mici, usturoi, piper tarhonul si leusteanul. Vom lua spuma de cate ori este necesar.

Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustam pentru a verifica daca eset nevoie sa mai adaugam sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, luam oala de pe foc si putem servi, cu putina smantana si patrunjel tocat. Putem scoate carnea de pe oase inainte de a servi, daca nu ne place aspectul lor in farfurie.

Pofta buna!

Descopera alte retete delicioase pe blogul Diva in Bucatarie!

  • Bulz ciobanesc

    Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla cu branza si carnat, este un bulgare de aur, cu dantela din branza si o coronita de ou. Asteaspta fierbinte sa il descoperi, incet, cu toate papile gustative. Si cand te declari multumit de gustul lui, iei o dusca de tuica fiarta si treci la fapte mari, caci te asteapta inca unul in cuptor. Nu poti manca doar unul, ar fi curata nebunie sa te opresti din a savura imbucaturi faine de mamaliga cu carnat si branza topita. Si daca nu e cu suparare, inchin un paharel cu tuica, va spun “noroc” si va poftesc la masa!

    articol complet
  • Alivanca

    Alivanca este o placinta simpla, dulce, care o sa ne aduca mereu aminte de copilarie.

    articol complet

Sectiuni speciale

Retete culinare de la Craciun pentru toti
+
Retete culinare de la
Retete culinare de la Delicii din Provence de la Garnier
+
Retete culinare de la

2383 restaurante/ 9493 pareri

Marian despre
Cetatea Carului
05 Martie 2014
Pro: Mancare buna, priveliste excelenta Contra: Personal din conducere inflexibil si fara cuvant, preturi foarte mari, televizor inexistent - in afara de protv nu am prins nimic, in conditiile in care seara, copiii, voiau sa se uite la desenea animate
Citeste alte pareri despre „Cetatea Carului”

Articole